کارت بازرگانی
کارت بازرگانی کارتی است که هر فردی که علاقه مند به بازرگانی و تجارت باشد نیاز است آنرا دریافت کند . نحوه دریافت این کارت به دو صورت حقیقی یا حقوقی میباشد.تفاوت کارت های حقیقی و حقوقی در این است که کارت حقیقی مربوط به شخصیت عادی میباشد اما کارت حقوقی برای مدیر یک شرکت صادر میشود . کسانی که ایرانی نباشند کارت بازرگانی حقیقی نمیتوانند داشته باشند و برای دریافت مجوز بازرگانی باید مدیر شرکت باشد تا به آنها Business Cards حقوقی تعلق بگیرد . شعبه هایی به منظور دریافت این کارت در تهران و دیگر شهرستان ها بنا شده است که شما با مراجعه به آنها میتوانید کارت تجارت را دریافت کنید .
گرفتن این مجوز همانند سایر مجوز ها در ایران دارای شرایط و قوانین مشخصی است.در هنگام طی کردن این شرایط همواره باید تمام دقت خود را معطوف کار کرد.همچنین در حال حاضر شرایطی برای اجاره این نوع مجوز ها پیش آمده است که بایستی به دقت نسبت به اجاره کارت بازرگانی محتاط عمل کنیم تا مشمول جرائم آن نشویم.
در هنگام طی کردن مراحل اخذ مجوز بازرگانی به انواع این کارت دقت نمایید.هر یک از این کارت ها دارای مزایای بسیاری است.بنابرای در انتخاب نوع کارت و مراحل آن باید کاملا با دقت اقدام نمود.
شرایط گرفتن کارت بازرگانی چیست
برای شروع باید بدانید که شرایط گرفتن کارت بازرگانی چیست.از کجا باید شروع کرد و چه مدارک و الزاماتی را نیاز دارد.البته که گرفتن چنین مجوزی به این سادگی ها نیست اما داشتن این مدرک تجاری بسیار حائز اهمیت است.پس برای شروع باید بدانید چه کسانی توانایی و شرایط دزیافت این مجوز را دارند.
- کسانی که در ارگان های دولتی فعالیت میکنند نمیتوانند این کارت را دریافت کنند .
- حداقل سن برای داشتن این کارت 23 سال است
- حداقل مدرک تحصیلی باید دیپلم باشد
- عدم سوء سابقه
- نداشتن تجربه ورشکستگی
- دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت
- حداقل سه سال فعالیت در تجارت مورد نظر
چرا باید این کارت را داشته باشیم ؟هر فعالیتی که ما بخواهیم انجام دهیم شرایط و قوانین خاص خود را دارد.فعالیت در کسب و کار صادرات و واردات کالا هم شامل این موضوع است . این قوانین را گمرک کشور نوشته است تا کار ها اصولی و با برنامه پیش بروند .یکی از این مدارک همین Business Cards هست که هر تاجر و شرکت های بازرگانی به آن نیاز دارند . اما اگر تاجری این کارت را نداشته باشد نمیتواند کالایی را صادر یا وارد کند. فعالیت این تجارت از ثبت سفارش و ترخیص کالا گرفته تا وارد کردن کالا از مناطق ازاد ، حق العمل کاری در گمرک و صادر کردن کالا های مجاز میباشد. همانطور که در پیش گفته شد هر تاجری نمیتوانند در این بیزینس کار کند مگر اینکه این مجوز را داشته باشد . این مجوز حقوقی و حقیقی تفاوت بسیاری ندارد مگر در مواردی مثل شرکت در نمایشگاه ها که کارت بازرگانی حقوقی اعتبار بیشتری دارد ، اشخاص حقیقی در بعضی از فعالیت ها نمیتوانند کار کنند و آنها بر طبق قوانینی که جدیدا وضع شده مختص به اشخاص حقوقی است .
انواع کارت های بازرگانی عبارتند از
- کارت بازرگانی تجاری : این کارت را افراد حقیقی یا حقوقی میتوانند داشته باشند . همانطور که در پیش گفتیم کسانی که این کارت را دارند در امور ثبت سفارش ، فعالیت هایی مربوط به ترخیص کالا ، اقدامات مربوط به حق العمل کاری در گمرک و صادرات کالا های مجاز کشور میتوانند فعالیت داشته باشند .
- کارت بازرگانی خدماتی : این کارت مخصوص افراد حقیقی هست . کسانی که توانسته اند مجوزهای فوق برای سرمایه گذاری در عرصه خدمات را داشته باشند ، میتوانند این کارت را دریافت کنند . همانطور که از اسم کارت مشخص هست این کار مربوط به فعالیت های در زمینه خدمات صورت میگیرد .
- کارت بازرگانی موردی : کسانی که علاقه مند هستند که فقط برای یک بار کالایی را صادر کنند نیاز دارند که این مجوز موردی را دریافت کنند . زمانی که اعتبار کارت تمام شد بر فرض مثال کالا صادر شد این کارت هم غیر فعال میشود .
- کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی : این کارت را اشخاص حقیقی یا حقوقی میتوانند داشته باشند که کار تولیدی انجام میدهند و نیاز است ابزار خود را وارد کنند ؛ زمانی که ابزار ها وارد شد و خط تولید شکل گرفت محصولات و کالا های خود را میتوانند صادر کنند .
مزایای داشتن کارت عضویت اتاق بازرگانی
کارت عضویت اتاق بازرگانی دارای مزایای متعددی است.داشتن این کارت علاوه بر وجه کاری و پرستیژ بالای که دارد میتواند در کسب و کار شما بسیار موفقت زیادی ایجاد کند.
میتوان با تاجر های خارجی ارتباط بر قرار کرد
با Business Cards به شما ویزای تجاری داده میشوند برای سفر های تجاری
اگر شما شخصی حقیقی باشید شما را به عنوان یک تاجر میشناسند
جزء اعضای اتاق بازرگانی میشوید
ثبت برند تجاری خودتان به زبان لاتین
کالا های خود را میتوانید در مناطق آزاد وارد یا صادر کنید
شرکت در نمایشگاه های بین المللی
ثبت سفارش و ترخیص کالا
راهنمای ثبت نام کارت بازرگانی
ابتدا باید وارد سایت www.cscs.ir شوید.شناسه شرکت را وارد کرده و سپس از سامانه یک استعلام میگیرید .مشخصات فردی خودتان را در فیلد ها وارد کنید . عکسی از خود آماده کنید که پشتش سفید باشد و سپس آنرا همراه با امضای خود اسکن میکنید .اطلاعات شرکت را سامانه ثبت کنید .مدارکی از جمله : فرم های الف و دال ، تشخیص هویت و استعلام تامین اجتماعی را پرینت بگیرید .مدارک مدیر عامل شرکت را فراهم کنید .اطلاعات درخواستی را به دو زبان فارسی و انگلیسی کامل کنید.
اطلاعات را در سیستم ذخیره کنید و آنهارا چاپ کنید ؛ بعضی از فرم ها نیاز به امضا دارند و تایید مدیر عامل دارند به همین دلیل پیشنهاد میشود که اگر میخواهید کمتر مراجعه کنید بهتر است که فرم هایی که تکمیلی هستند را در سامانه چاپ کرده و وقتی که از مدیر عامل تاییدیه گرفتید به اتاق بازرگانی مراجعه کنید .
اتاق بازرگانی
اتاق بازرگانی جایی است که تجار و مدیر های شرکت ها دور هم جمع میشوند و با گفت و گو با ارگان های حکومتی برای تامین منافعشان تلاش میکنند تا به نتیجه دلخواهی که میخواهند برسند.در این بین اتاق بازرگانی وظایفی دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره شده است
تصمیماتی که در کمیسیون های تخصصی گرفتند را به قوای سه گانه اراعه میکنند به دلیل حمایت بخش های خصوصی .
تمدید و صدور کارت بازرگانی و عضو کردن اعضا به اتاق .
گواهی های مبداء را صدور میکنند .
خدمات اموزشی و مشاوره در خصوص سرمایه گذاری و حقوقی و بازاریابی کالا و مساعل های مربوط به بازرگانی خارجی و قوانین کشور را انجام میدهند .