اصلی ترین اجزا و قطعات خودرو کدامند؟

 معرفی برخی قطعات خودرو و کاربرد آنها

1) موتور استارت:

استارت موتورالکتریکی است که موتور اتومبیل توسط آن شروع به کار میکند. استارت که در قسمت انتهای موتور اتومبیل نصب می شود آغاز به کار موتور را با گرفتار کردن چرخ دنده خود و چرخ دنده های روی فلایویل اکتیو میکند. این موتورالکتریکی نیرومند از قطعه های زیر به وجود آمده است. آرمیچر، زغال، بالشتک، دنده استارت، اتوماتیک استارت.

 2) فلایویل:

یکی دیگر از قطعات موتور خودرو فلایویل است. فلایویل یا چرخ طیار قطعه ای بشقابی شکل و سنگین می باشد که وظیفه جابه جایی قدرت به گیری بکس را دارد. فلایویل این کار را توسط دیسک و صفحه که روی آن نصب است انجام می‌دهد. به همین ترتیب نیروی اخذ شده از میل لنگ را جمع‌آوری می‌کند و در مواقع افت فشار موتور از آن استفاده می‌کند. این قطعه به وسیله پیچ و مهره های ویژه ای به میل لنگ متصل میشود. اطراف فلایویل، دندانه دندانه دارد که این فرم باعث درگیری دنده استارت با موتور میشود. در اتومبیل های انژکتوری، سنسور دور موتور بر روی این قطعه مونتاژ میشود و اطلاعات مرتبط به این قسمت به وسیله آن بهECU  یا کامپیوتر میرسد. فلایویل در 2 گونه تک جرمی و دو جرمی ساخته میشود.

قطعات خودرو

3) پمپ روغن:

رسیدن روغن به بخش­های متفاوت موتور خودرو جهت پیشگیری از سابیده شدن و اصطکاک قطعه های آن اهمیت بسیاری دارد. به همین ترتیب وجود پمپ روغنی که آن را به بخش های متفاوت برساند برای کارکرد بدون ایراد و کم شدن استهلاک خودرو ملزم می باشد. پمپ روغن نیروی مورد نیاز برای کار را از میل لنگ فراهم میکند. این قدرت به وسیله تسمه تایم به آن جابه جا میشود. این پمپ در مدار روغن کاری که مسیری مشخص به سمت قطعه های متفاوت موتور خودرو است، روغن را به آنها می‌رساند.پمپ روغن درون کارتر قرار دارد.

4) تسمه تایم:

این قطعه مهم مدیریت زمان جریان سوپاپ ها را کنترل میکند. بعضی اوقات با چرخ دنده یا زنجیر تایم جایگزین میشود. تسمه تایم از جنس لاستیک و دنده دنده طراحی شده به میل لنگ و میل بادامک وصل شده است و این دو را در یک زمان به جریان درمی آورد. تسمه تایم نیز پمپ روغن و پمپ آب را هم به جریان درمی آورد. اهمیت این قطعات در خودرو بسیار زیاد است و در صورت بروز هر گونه مشک و ایراد، به تعمیرگاه های تخصصی مراجعه کنید. ما در اینجا تعمیرگاه نیسان مورانو در تهران را به شما معرفی می کنیم. در این تعمیرگاه تخصصی، ضمن عیب یابی دقیق، تعمیرات لازم به بهترین شکل انجام می گیرد.

5) توربوشارژ

  موتور مکانیکی جدا از هم می باشد که در کنار موتور قرار می­گیرد و بازدهی آن را افزایش می دهد. این موتور مقدار هوای ورودی به درون موتور اصلی را از راه ورود این هوا به داخل اتاقک احتراق بالا میبرد و در نهایت توان خروجی موتور افزایش می یابد. توربوشارژ خود به وسیله گازهای خروجی از موتور که از اگزوز موتور بیرون می‌رود به حرکت درمی ­آید. در حقیقت توربوشارژ از دو قسمت مهم توربین و کمپرسور به وجود آمده است. توربین در برابر اگزوز موتور که در انتهای سوپاپ­دود (خروجی) قرار دارد و به آن وصل شده است. کمپرسور به سوپاپ هوا(ورودی)متصل است. هوای خروجی از موتور پره­های توربین را به جریان درمی‌آورد و در نهایت این حرکت کمپرسور شروع به کار میکند. چرخش کمپرسور مقدار هوای وارد شده به سوپاپ ورودی را بالاتر میبرد. قسمت دیگر توربوشارژ یک سیستم خنک کننده درونی به اسم اینترکولر دارد این سیستم به جهت خنک کردن هوای خروجی از سوپاپ دود آماده می شود. دمای بالای هوای خروجی باعث گرم شدن توربو و در نهایت افزایش حرارت موتور و احتراق زود هنگام داخل سیلندرها شود. اینترکولر درمقابل این رویداد ایستادگی میکند.

قطعات موتور خودرو

6) سوپرشارژ:

یکی از قطعات مهم در خودرو سوپر شارژ است. در حقیقت این قطعه یک کمپرسور هوا است و قبل از رایج شدن استفاده از توربوشارژ برای افزایش توان خروجی موتور استفاده میشود. کمپرسور سوپرشارژ در برابر سوپاپ هوا قرار میگیرد و چگالی هوای ورودی به داخل اتاقک احتراق را بالا میبرد و از این رو احتراق را بهتر و توان خروجی را بالاتر میبرد. تفاوت سوپرشارژ و توربوشارژ استفاده سوپرشارژ از قدرت موتور برای انجام وظیفه خود میباشد. این مسئله نیز منجر به ضعیف شدن موتور میشود.

7) فنرسوپاپ:

قطعه‌ای که به مستقر بودن سوپاپ درجای خود کمک می‌کند.درحقیقت درصورتی که سطح برشگاه سوپاپ درجای خود نباشد امکان ترشح مایعات در زمان احتراق یا تراکم افزایش می‌یابد.این فنر با محکم کردن سوپاپ در جای خود احتمال ترشح را تا حدودی از میان می‌برد.

8) رینگ پیستون:

رینگی است که به شمار پیستون­ها استفاده میشود.حلقه های چدنی خیلی محکمی در مقابل حرارت،ولی با توانایی منعطف بودن می باشند که کار عایق بندی پیستون­ها را در زمان حرکت داخل سیلندرها انجام میدهد.رینگ پیستون روی پیستون قرار دارد و اتصال آنها به وسیله بست هایی حلقه ای شکل میگیرد.

9) سوپاپ pcv:

پیستون های متحرک همانطور که در بالای خود موجب تغییر حجم میشود.در پایین خود که کارتر می باشد هم موجب تغییر حجم هوا می شود.سوپاپpcv وظیفه تهویه کارتر را دارد. تغییر حجم  انجام شده توسط جریان پیستون در قسمت کارتر موجب به وجود آمدن ضربه­های منظم میشود که سوپاپ pcv یک نوع سوپاپ یکطرفه است با بیرون کردن این هوای فشرده جلوی این ضربه ها را می گیرد.همچنین تهویه کارتر توسط این سوپاپ ها افزون بر از بین بردن این ضربه ها، موجب خنک شدن موتور خودرو میشود.بیرون رفتن گازهای ترشح شده از رینگ­های پیستون به پایین‌ آن و البته بیرون رفتن بخارهای روغن میشود.

قطعات خودرو و موتور خودرو باید یه طور مداوم مورد معاینه ی فنی قرار گیرند و برای این کار باید به تعمیرگاه تخصصی خودرو مراجعه کرد.

 

شاتون چیست و چه کاربردی دارد؟

  قطعه­ای اهرمی شکل که وظیفه برقرار کردن اتصال میان میل لنگ و پیستون و مبدل جریان خطی پیستون به جریان دورانی میل لنگ است. یاتاقان میل لنگ میان این دو قرار دارد و از به وجود آمدن اصطحکاک میان آنها جلوگیری می‌کند. درهنگام سایش میل لنگ و شاتون روی هم ماشین یاتاقان میزند. مواد سازنده این قطعه از جنس فولاد آلیاژی یا فولاد سخت است تا مقاومت مورد نیاز را در مقابل ضربه های احتراقی پیستون داشته باشد. شاتون دوسر با سایزهای مختلف و یک ساقه که این دو سر را به هم متصل میکند می باشد‌. سر بزرگ شاتون به پیستون و سر کوچک آن به میل لنگ وصل شده‌اند. اجزای مهم شاتون شامل:

  • میله­ای تو خالی برای وصل کردن شاتون به میل لنگ(گزن پین یا انگشتی)
  • بوش شاتون
  • واشرشاتون
  • پیچ و مهره های اتصال
  • یاتاقان یا بلبرینگ شاتون

 ترمزهای ABS و اهمیت آن

 خودروهای امروزی که با تکنولوژی جدید ساخته شده اند کار رانندگان را برای گرفتن ترمز آسان­تر کرده اند. زیرا اگر از رانندگان قدیمی سوال کنید که چرا در قدیم برای ماشین هایی که ترمز ABS نداشتند تکنیک خاصی را برای ترمز گیری استفاده می‌کردند و به شکل ضربه ای پدال ترمز را می‌فشردند، به شما پاسخ میدهند که جهت جلوگیری از اینکه در زمان ترمز چرخ ها قفل نشود به این روش ترمز می‌گرفتند. ولی امروز برای این کار راهکار مناسبی به نام ترمز ضد قفل به وجود آورده اند. ABS صنعت هوشمندانه‌ای است که میزان فشار ترمز و دوران چرخ ها را با هم هماهنگ و تنظیم می‌کند و با این فرآیند مانع از قفل شدن چرخ خودرو میشود.

قطعات موتور خودرو

تعمیر ترمز ای بی اس در تهران، یکی از بهترین تعمیرگاه های تعمیر انواع ترمز به ویژه ای بی اس می باشد که با دارا بودن تعمیرکارانی با تجربه و متخصص، به معاینه و تعمیر اساسی ترمز شما می پردازند. این قطعه از خودرو یک قسمت کنترلر دارد که همه مراحل محاسباتی و ارسال فرمان به وسیله آن صورت میگیرد. درحقیقت مثل مغز برای این سیستم کار می‌کند. این قطعه از اتومبیل که به ABS  معروف است. اول مقدار فشار ترمز و مقدار سرعت چرخ را آزمایش میکند. بعد از آن با انجام محاسباتی قفل بودن یا نبودن چرخ را میفهمند و در آخر با کنترل پیستون برگشتی از قفل شدن چرخ پیشگیری می‌کند. چنانچه چراغ زرد یا نارنجی رنگ ABS را در عقب اتومبیل خود دیدید، باید بدانید که در کارکرد یونیت مشکلی به وجود آمده است‌. البته این نکته را هم بدانید که این قطعه جز آخرین قطعه هایی است که آسیب می بیند و این روشن  شدن چراغ مربوط به حسگرها بوده که باید بررسی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

آگهی های مرتبط

مقالات مرتبط