بررسی انواع جک سقفی و کاربرد آن در ساختمان سازی

جک سقفی چیست و چه کاربردی دارد؟

 جک سقفی یک ابزار جهت نگهداری مقدار باری است که در سقف به وجود می آورد. این ابزار برای همه سقف های ساختمان مانند طاق ضربی، یونولیت، وافل، تیرچه بلوک مورد استفاده قرار می گیرد. البته جک سقفی با توجه به مکان و نوع پروژه تفاوت‌هایی در جک سقفی دارد. در ساخت ساختمان جهت جلوگیری از ریزش سقف ها تا زمانی که مستحکم شوند از جک ساختمانی جهت نگه داشتن آنها استفاده می شود. در بعضی سقف ها از جمله سقف بتنی به این ابزار احتیاج می شود. جک های ساختمانی کاربرد های فراوانی در انجام پروژه های عمرانی دارند و یک ابزار لازم و ضروری می باشد. هیچ تفاوتی بین یک ساختمان دو الی سه طبقه ساده و یا یک برج چندین طبقه ندارد زیرا این محصول در تمام ساختمان سازی مورد نیاز است.
جک سقفی برای نگه داشتن وزن سقف تا انتهای فرایند ساخت یک طبقه استفاده میشود.
در کل کاربرد مهم و اصلی این وسیله، نگه داشتن سقف به طور موقت است. آنچه که در این محصول مهم است کیفیت آن می باشد. زیرا میزان فشار سقف را تحمل می کند و همچنین بتواند در زمین های سست ثابت بماند به این معنا که در زمین فرو نرود که در این حالت مشکلات فراوانی به وجود می‌آورد.

قسمت های تشکیل دهنده جک ساختمانی عبارتند از:

  • نری
  • مادگی 
  • رزوه 

بخش پایین جک از لوله با قطرهای متفاوت ساخته شده است . ولی متداولترین سایز ، لوله های با قطر 6 سانتیمتر و کلفتی ۲ میلیمتر است.

 بخش بالای جک نیز عموما از لوله ای به قطر ۵ سانتی متر و کلفتی5/2 میلی متر ساخته شده است.

 جک ها غالباً به دو شکل سبک و سنگین تولید می شود گونه سبک تحمل وزن کمی دارد ولی گونه سنگین آن وزن و فشار زیادی را تحمل می کند. البته ضخامت جک را می‌توان با توجه به نیاز متقاضی تغییر داد. یک سری سوراخ ها روی لوله نری جهت تنظیم ارتفاع وجود دارد.  این سوراخ ها در فاصله ۱۰ سانتی متری از یکدیگر قرار دارند که با انواع رزوه محکم به هم وصل می شوند.

 انواع جک سقفی:

  • جک های صلیب دار
  • بدون صلیب
  • U شکل 
  • عراقی
  • شمعی
  • فلزی
  • تلسکوپی

چنانچه قصد خرید جک سقفی در اصفهان را دارید می توانید به مجموعه ی جک و قالب رئیسی مراجعه کنید و از خدمات این مجموعه بهره مند گردید.

جک سقفی

اجزای اصلی اسکلت ساختمان 

 با پیشرفت و توسعه صنعت و فناوری مصالح ساختمانی روز به روز متنوع تر می شوند. این مصالح ممکن در  اسکلت اصلی ساختمان استفاده می شود و به عنوان مواد تکمیلی و تزئینی به کار میرود. بعضی اوقات مصالح ساختمانی به همان شکلی که در طبیعت پیدا می‌شوند و تنها با فرم دادن مورد استفاده قرار می گیرند و گاهی هم از ترکیب آنها با هم مصالح جدیدی به دست می‌آید. مثلاً سیمان از مخلوط سنگ آهک و خاک رس به وسیله حرارت به وجود می‌آید و یا گچ و آهک که از پختن سنگ گچ و سنگ آهک به دست می آید.

 در چند سال گذشته از مواد و مصالحی که از ترکیبات شیمیایی و به روش‌های صنعتی به دست می‌آید مثل پلی یورتال، PVC  به تدریج جای مصالح طبیعی را خواهند گرفت. همچنین در برخی موارد در قطعه های پیش ساخته گچی یا بتنی از الیاف مصنوعی استفاده می شود.

1. آجر

 آجر مصالحی است ساختگی و تغییر یافته که از پختن خشت به دست می‌آید.
 مواد اولیه گل آجر: گلی است که در خشت زدن برای به وجود آوردن آجر مصرف می‌شود و حالت خمیری دارد و باید حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد ماسه داشته باشد. اگر مقدار ماسه آن کمتر باشد آجر در زمان خشک شدن ترک می خورد و در هنگام پختن نیز تغییر شکل زیاد می دهد و چنانچه میزان ماسه آن زیاد باشد آجر دارای تخلخل  زیاد شده و سست می‌شود.
 معمولاً  آجر مرغوب صدای زنگ می‌دهد و این نشان از تو پر بودن آن است و مقاومت و دوام آن در برابر یخبندان زیاد است .
آجر خوب حرارت را بسیار کم از خود عبور می دهد و به راحتی به ملات می چسبد، کمتر سابید می‌شود و مقاوم است.
آجر پوک آب زیادی می کشد و در یخبندان ترک میخورد. یک آجر خوب حدود ۸ تا ۱۸ درصد وزن خودش آب جذب میکند.

جک سقفی

 2. فونداسیون ساختمان

 پی سازی یا فونداسیون در پایین ترین قسمت ساختمان قرار دارد و با توجه به اینکه بار ساختمان از طریق آن به زمین منتقل می‌شود مقاومت شالوده تاثیر مهمی در ایستایی و استحکام تمام ساختمان دارد.
برای ساخت همه ساختمان‌ها عمل کردن به مقررات ملی و ضوابط پی سازی در ساخت و اجرای پی مهم و ملزم می باشد و  طبق نوع فونداسیون مورد نیاز برای ساختمان راه حل هایی باید در نظر گرفت تا تعادل و پایداری مورد نیاز میان بارهای وارد شده و جایگاه های تکیه داده شده روی زمین برقرار شود. به همین دلیل شناخت اصولی روش اجرایی فونداسیون مهم و الزامی است.

 فونداسیون به کلیه قسمتهایی از سازه و خاک در تماس با آن که وظیفه جابجایی بار از ساختمان به زمین را دارد گفته می شود. وظیفه فونداسیون آن است که فرمان وزن ساختمان را به طرزی  به زمین انتقال دهد که:

  1. یک ساختمان بیش از حد نشست نکند.
  2. مقادیر نشست در همه محل‌های ساختمان متفاوت نباشد.
  3. طبق بار وارد شده از طرف ساختمان در خاک زیر ساختمان ترک یا شکست به وجود نیاید.
  4. از واژگونی ساختمان در مقابل نیروهای جانبی پیشگیری شود.

 سازه عبارت است از یک عضو یا کلیه از اعضا که به جهت تحمل و جابجایی نیرو به کار برده می شود. همه اعضای سازه یک ساختمان عبارتند از سقف، تیر، ستون و شالوده می باشد. ابعاد فونداسیون که بار ستون را تحمل می کنند شامل ۳ مورد (مقدار بار وارده) و (مقدار بستر خاک) و (جنس مصالح تشکیل دهنده شالوده) می باشد. زمانی که میزان بار وارده زیاد باشد ابعاد فونداسیون هم بیشتر می شود و هرچه مقاومت خاک بستر فونداسیون بیشتر باشد ابعاد شالوده را می توان کمتر انتخاب کرد.

جک سقفی

 نکات ایمنی در هنگام ساختمان سازی                                            

  1. در زمان ساخت ساختمان  تمامی کارگران کارگاه های ساختمانی باید کلاه و کفش ایمنی داشته باشند و با توجه به موقعیت و نوع کار، دیگر ابزارهای حفاظت فردی مثل دستکش، ماسک، کمربند و طناب نجات مطابق با مقررات ملی ساختمان در اختیار آنها قرار گیرد.
  2.  کارگران در زمان باد و طوفان و بارندگی شدید و یا در سطح بام های پوشیده از یخ از رفتن بر روی بام ها جلوگیری کنند.
  3.   در لبه های سطح شیبدار باید موانع مناسب و کافی جهت جلوگیری از سقوط کارگران و وسایل قرار داده شود.
  4. کارگرانی که روی بام های شیبدار با شیب بالای ۲۰ درجه کار می‌کنند باید کمربند ایمنی و طناب نجات داشته باشند.
  5.  قالب بتن باید پیش از ریختن بتن مورد بازرسی قرار گیرد و نسبت به مقاومت آن اطمینان پیدا کند.
  6. در زمان برداشتن قالب بتن باید ملاحظات لازم به جهت حفاظت کارگران از خطر احتمالی سقوط بتن یا قالب به کار برده شود.
  7. دستگاه های بتن ساز باید حتماً ضامن داشته باشند تا در زمان تمیز کردن دستگاه را قفل و از حرکت اتفاقی آن پیشگیری شود .
  8. برای بالا بردن تیرهای آهن باید از کابل یا طناب های محکم استفاده شود و همچنین جهت پیشگیری از خم شدن زیاد از حد کابل باید چوب یا ابزاری مشابه چوب میان تیرآهن و کابل قرار داده شود. در این موقعیت از زنجیر برای بالا بردن تیر آهن استفاده می‌شود.
  9.  در زمان نصب تیرآهن ها پیش از جدا کردن نگهدارنده تیرآهن باید در کمترین حالت نصف تعداد پیچ و مهره ها را بسته یا جوشکاری لازم انجام شده باشد.
  10.  کار جوشکاری الکتریکی بر روی داربست های آویزان که با کابل نگهداری می شود ممنوع است.

خرید و فروش جک سقفی دست دوم در اصفهان

امروزه بنا به کاربرد زیادی که جک های سقفی در ساخت و ساز ساختمان دارند، جزء پر کاربرد ترین نوع وسایل ساختمانی محسوب می گردند. قیمت این جک های سقفی بر اساس میزان کارکرد آن ها متفاوت است. در واقع هر کدام از این جک ها باید ویژگی های اصلی خود را حفظ کرده باشند تا دوباره قابل استفاده شوند. به منظور خرید و فروش جک سقفی دست دوم در اصفهان می توانید با افراد با تجربه در این زمینه ارتباط داشته باشید.

شایان ذکر است به جک سقفی، جک ساختمانی یا جک آرماتور بندی هم می گویند. اصلی ترین کاربرد این جک ها برای ثابت نگه داشتن سقف ها و تحمل وزن سقف می باشد. به منظور ساخت انواع سقف ها از جمله طاق ضربی، تیرچه بلوک، وافل و یونولیت می توان از این جک ها استفاده نمود.

در واقع سقف های مختلف بتنی برای بالا تر رفتن پایداری و مقاومت به نوعی نگهدارنده نیاز دارند تا ریخته نشوند، جک های ساختمانی یکی از گزینه های اصلی آن محسوب می گردد و به عنوان یک تکیه گاه می باشند. با وجود این تکیه گاه ها سقف به صورت موقت نگهداری می شود.

از آن جایی که جک های سقفی دست دوم قیمتی به مراتب مناسب تر از مدل نو و کار نکرده آن ها دارند می توانید از جک های سقفی دست دوم برای انواع پروژه عمرانی و ساختمانی تان استفاده نمایید. بر اساس ویژگی ها و کیفیت این جک ها، می توانند بار وزنی سقف را روی زمین های ناهموار هم تحمل کرده و کارایی بالایی داشته باشند.

خرید و فروش لوله داربست و  قالب دست دوم در اصفهان

همانطور که می دانید کاربرد لوله های داربستی در صنعت ساختمان قابل مشاهده است و با وجود این امکانات پروژه به بهینه ترین حالت ممکن اجرا می گردد. جنس اصلی این لوله ها فولاد گالوانیزه ضد زنگ است که در ابعاد مختلفی تولید می گردند. برای خرید و فروش لوله داربست و  قالب دست دوم در اصفهان می توانید با کارشناسان این مجموعه در ارتباط باشید. شایان ذکر است برای برآورد قیمت این لوله ها عوامل مختلفی از جمله جنس لوله ها، ابعاد، برند و مشخصات فنی را باید در نظر گرفت.

لوله داربست ها و قالب های دست دوم در مقایسه با مدل نو آن ها بسیار اقتصادی تر هستند. لوله های داربست بر اساس کار اصلی که بر عهده دارند از مدل مقاوم و با کیفیت تهیه می گردند تا کیفیت و کارایی بالایی داشته باشند. لوله های داربست از مهم ترین قطعات اجرای داربست ها می باشند.

مهم ترین تفاوت لوله های داربستی با سایر لوله ها در نوع عملکرد آن ها است، این لوله ها به عنوان نگهدارنده سازه و ساختمان استفاده می شوند. مشاوران فنی فروش این مجموعه می توانند به شما کمک کنند تا ابعاد مناسب لوله های داربستی خود را خریداری و در صورت لزوم با قیمتی مناسب به فروش برسانید.

قالب های بتنی هم از جمله مصالح ساختمانی هستند که در اشکال چوبی، فلزی و پلاستیکی طراحی و ساخته می شوند. هر یک از این قالب ها مختص انجام کاری هستند و بسیار  کاربردی می باشند. یکی از راه هایی که کمک می کند تا شما گزینه‌ی مقرون به صرفه تر داشته باشید خرید و فروش لوله داربست و  قالب دست دوم در اصفهان می باشد.

مهم ترین کاربرد لوله های داربستی می توان به دسترسی آسان، حفظ ایمنی، افزایش سرعت ساخت و ساز، امکان کار به صورت گروهی در ارتفاعات و غیره اشاره نمود. لوله داربست ها هم مانند سایر تجهیزات ساختمانی انواع مختلفی دارند و بر اساس نوع کار مد نظر مورد استفاده قرار می گیرند. به منظور خرید و فروش بهترین نوا جک سقفی، قالب بتن، لوله های داربستی و غیره نو و دست دوم با این مجموعه در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

آگهی های مرتبط

مقالات مرتبط